Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно – 600 г
- Сироватка або кефір – 500 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Дріжджі (сухі) – 1 ст. л.
- Олія – 3 ст. л.
Для начинки
- Яблуко – 0, 5 кг
- Цукор – 100 г
- Вода – 50 мл
Приготування:
- У теплу сироватку додаємо сіль, цукор, дріжджі та борошно. Замішуємо некруте тісто. Виливаємо на тісто олію і добре вимішуємо. Після цього перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на 1 годину.
- У цей час приступаємо до приготування начинки. Яблука потрібно помити, видалити серцевину, нарізати скибочками, скласти в каструлю, пересипаючи цукром. Влити в каструлю воду і протушкувати на слабкому вогні, поки маса не загусне.
- Коли мине година, потрібно дістати тісто з холодильника, розділити його на смужки, нарізати їх на однакові шматочки і сформувати кульки. Розкачати кружки завтовшки 0,5 см.
- Охолоджену начинку з яблук покласти в коржик і зліпити пиріжок.
- Смажити пиріжки потрібно на олії, краще це робити на середньому вогні до появи рум’яної скоринки.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки без дріжджів, щоб вони були повітряними та смачними.