Інгредієнти:
- борошно – 150 г,
- вода – 95 г,
- дріжджі – 0,5 чайної ложки,
- цукор – 1 чайна ложка,
- сіль – 0,5 чайної ложки,
- олія – 3 чайні ложки,
- сир – 300 г,
- яйце – 1 шт.,
- зелень і сіль – за смаком.
Приготування:
- У теплу воду додати дріжджі, цукор, сіль та олію.
- Перемішати до однорідності, додати просіяне борошно.
- Замісити м’яке липке тісто та накрити харчовою плівкою на 30-40 хвилин.
- У сир додати яйце, сіль, дрібно нарізану зелень і добре перемішати.
- Присипати стіл борошном, дістати тісто і розділити на три частини, надати їм округлу форму.
- Ще раз присипати борошном і накрити харчовою плівкою на 10 хвилин.
- Розкачати тісто, не дуже тоненько, і викласти рівномірно начинку.
- Трохи відтягуючи краї, загорнути їх у центр по колу та сформувати корж.
- Добре розігріти сковороду з маслом і обсмажити плацинди до золотистої скоринки – укладати на сковорідку обов’язково швами вниз.
Такі плацинди можна робити з будь-якою начинкою: з картоплею, м’ясом, яблуками, вишнею, капустою, грибами, гарбузом.
Раніше ми розповідали, як приготувати бессарабську плацинду.