Інгредієнти:
Тісто:
- Дріжджі пресовані – 30 г
- Борошно – 400-420 гр
- Розпушувач – 0,5 ч. ложки
- Вода тепла – 250 мл
- Олія – 2 ст. ложки
- Сіль – щіпка
- Цукор – 2 ст. ложки
Начинка:
- Для начинки можна взяти яблука, гарбуз, рис із м’ясом, відварене яйце із зеленню, тушковану квашену капусту – на ваш вибір.
Також можна приготувати пиріжки на томатному соку.
Приготування:
-
- Готуємо опару для нашого дріжджового тіста на пиріжки. Для цього в миску налийте склянку теплої води, додайте 2 ст. л. цукру, 30 г дріжджів та пару ложок борошна. Ретельно перемішайте та відставте на 10 хвилин.
- Як тільки з’явиться шапка з дріжджів, в опару додайте 2 ст. ложки олії, щіпку солі. Частинами додавайте борошно, змішане з розпушувачем, вимішуйте.
- Борошно беріть стільки, скільки візьме тісто. Тісто має вийти м’яким, ніжним, злегка липнути до рук.
- Формуємо пиріжки з улюбленою начинкою. Змащуємо їх жовтком. Залишаємо на 20 хвилин у теплому місці, щоб вони підійшли та випікаємо при 180°C 15 – 20 хвилин до золотистого кольору.