П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальна випічка без клопоту: розкриваємо таємниці кондитерів

Ідеальна випічка без клопоту: розкриваємо таємниці кондитерів

Этот материал также доступен на русском языке
Запах свіжоспеченої випічки не залишить байдужим практично жодної людини. Згідно з проведеними дослідженнями, це найбільш приємний та апетитний аромат. 

Швидко і без особливих турбот отримати гарну випічку можна, використовуючи деякі секрети кулінарів.

Ідеальна випічка без клопоту

Вершкове масло, маргарин і жир: що вибрати для тіста

Вершкове масло потрібно додавати у пісочне або дріжджове здобне тісто. Також у пісочне тісто дуже добре йде топлений жир (смалець). А ось для листкового тіста згодиться м’який маргарин.

Чим заменіти дріжджі

Якщо розмішати соду у воді і зробити содову воду, а потім додати її у тісто на самому початку замісу, то вона може замінити дріжджі. Тісто з содовою водою буде легким і привабливим на вигляд.

Як розкатати липке тісто

Якщо за рецептом потрібне м’яке і липке тісто, його легше розкачати, якщо накрити зверху пергаментним папером. Або замість качалки скористатися пляшкою з холодною водою.

Якщо готуєте з дріжджового тіста…

Тісто краще пропечеться, якщо з обох боків залишити трохи вільного місця, щоб йому було місце, куди рости. Краї випічки не слід змащувати яйцем, вони склеяться і не дозволять тісту підніматися.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні