П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПеревірений рецепт ідеальних оладок: обов'язково вийдуть високими, пишними та смачними

Перевірений рецепт ідеальних оладок: обов’язково вийдуть високими, пишними та смачними

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки - улюблене доповнення до чаю, але часто господині нарікають, що вони виходять забитими чи тонкими. Вся справа в тому, що потрібно суворо дотримуватися рецепту і тоді оладки вийдуть пишними та смачними.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Кефір – 250 мл
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Сода – ½ ч. ложки
  • Рослинна олія – 5 ст. ложок

 

Приготування:

  1. У великій мисці потрібно збити одне яйце з цукром, сіллю, потім додати кефір кімнатної температури та соду. До речі, яйце теж потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб усі рідкі інгредієнти були однієї температури. Добре перемішати.
  2. Додати борошно разом з розпушувачем і розмішати, щоб не було грудочок.
  3. Накрити готове тісто кришкою або харчовою плівкою і залишити на 10-15 хвилин, щоб усі складові добре потоваришували.
  4. Сковороду поставити на вогонь, додати олію, почекати, поки нагріється і викладати оладки ложкою. Найкраще тісто не перемішувати.
  5. Обсмажувати на середньому вогні до появи дрібних бульбашок, потім перевернути і обсмажувати до золотистого кольору з іншого боку.

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки без борошна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні