Інгредієнти:
- Борошно – 250 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Кефір – 250 мл
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Сода – ½ ч. ложки
- Рослинна олія – 5 ст. ложок
Приготування:
- У великій мисці потрібно збити одне яйце з цукром, сіллю, потім додати кефір кімнатної температури та соду. До речі, яйце теж потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб усі рідкі інгредієнти були однієї температури. Добре перемішати.
- Додати борошно разом з розпушувачем і розмішати, щоб не було грудочок.
- Накрити готове тісто кришкою або харчовою плівкою і залишити на 10-15 хвилин, щоб усі складові добре потоваришували.
- Сковороду поставити на вогонь, додати олію, почекати, поки нагріється і викладати оладки ложкою. Найкраще тісто не перемішувати.
- Обсмажувати на середньому вогні до появи дрібних бульбашок, потім перевернути і обсмажувати до золотистого кольору з іншого боку.
Раніше ми розповідали, як приготувати оладки без борошна.