Інгредієнти:
- банани невеликі – 2 шт.;
- борошно – склянка;
- вершкове або соняшникова олія – 6 столових ложок;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 150 г;
- цукор – склянка;
- щіпка солі;
- розпушувач для тесту – 1,5 ч.л.
Приготування:
- Яйця збиваємо вінчиком або міксером разом із цукром, додавши дрібку солі. Вливаємо соняшникову олію або розтоплене вершкове. Ще раз збиваємо.
- Банани очищаємо від шкірки і розминаємо вилкою в пюре. Не варто розминати надто старанно.
- В тісто вливаємо молоко і додаємо бананове пюре. Перемішуємо до однорідності. Частками всипаємо борошно з розпушувачем і постійно перемішуємо тісто, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенцією густої сметани.
- Форму для випікання змащуємо олією, виливаємо тісто у форму та запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Раніше ми розповідали, як спекти кекси за п’ять хвилин.