Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 135 г;
- борошно – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 50 г;
- соняшникова олія – 2 ст.л.;
- сода – 0,5 ч.л.;
- лимонна кислота – 0,5 ч.л.;
- щіпка солі для смаку.
Приготування:
- Подрібнюємо вівсяні пластівці у блендері. Окремо в миску вбиваємо яйце, насипаємо цукор та дрібку солі. Все добре перемішуємо.
- Вливаємо в яєчну суміш олію, а також додаємо лимонну кислоту та соду.
- В яєчну суміш всипаємо перемелені вівсяні пластівці і перемішуємо до однорідного стану. Далі частинами вводимо борошно. Тісто має вийти трохи липким.
- Якщо хочете, щоб печиво мало шоколадний смак, разом із борошном додайте столову ложку какао.
- З тіста формуємо кульки та притискаючи робимо форму печива.
- Викладаємо печиво на лист, застелений пергаментом і випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати печиво з манки.