Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяХрустке та ароматне печиво з манки – паличка-виручалочка для будь-якої господині

Хрустке та ароматне печиво з манки – паличка-виручалочка для будь-якої господині

Этот материал также доступен на русском языке
З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачне печиво. В основі тіста – манна крупа, завдяки якій печиво виходить хрустким та ароматним. Таке печиво чудове доповнення до чаю.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 200 г
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 100 г+ для обвалювання
  • Яйце – 1 шт.
  • Лимон (цедра) – 1 шт.
  • Розпушувач – 7 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Вода холодна – 2 ст. л
  • Олія рослинна – 4 ст. л

Приготування:

  1. Беремо глибоку ємність, вбиваємо яйце, вливаємо холодну воду та олію, перемішуємо.
  2. Всипаємо цукор і сіль, перемішуємо, додаємо просіяне борошно і манку разом з розпушувачем.
  3. З лимона знімаємо цедру і натираємо її на дрібній тертці, висипаємо в ємність. Замішуємо тісто.
  4. Накриваємо наше тісто рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.
  5. З тіста скочуємо ковбаску і розрізаємо на невеликі частини 2-3 см завдовжки. Кожен шматочок обмокуємо в цукор і викладаємо на лист, попередньо застелений пергаментом.
  6. Розігріваємо духовку до 170-180 градусів і випікаємо 15-20 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні