Кетчуп із кабачків зі спеціями
Кабачки – 1,5 кілограма, цибуля – 0,5 кілограма, томатна паста – 0,5 кілограма, перець чилі – 1 чайна ложка, цукор – 2 столові ложки, оцет 9% – 5 столових ложок, перець горошком – 5 штук, гвоздика – 5-6 штук, лавровий лист – 5-6 листочків, сіль – 2 столові ложки.
- Очищені кабачки та цибулю дрібно нарізати або натерти на тертці.
- Овочі помістити у велику каструлю, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
- Через деякий час каструлю з кабачками поставити на плиту.
- Лаврове листя, гвоздику і чорний перець покласти в марлю, зав’язати, як мішечок, і помістити в каструлю. Все разом варити на середньому вогні, довести масу до кипіння, постійно помішуючи.
- Вийняти з каструлі спеції, а готові кабачки з цибулею подрібнити в бленді до однорідності.
- Масу знову перелити у каструлю, додати перець чилі, цукор, томатну пасту, оцет і проварити ще 10 хвилин. При приготуванні соус накрити кришкою або ситом.
Готовий кетчуп перекласти у стерилізовану банку, за бажанням можна закатати.