П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакого смачного та оригінального кетчупу ви точно не куштували: цей рецепт знахідка...

Такого смачного та оригінального кетчупу ви точно не куштували: цей рецепт знахідка для господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Традиційно кетчуп готується з помідорів та спецій, але якщо додати ще один інгредієнт, то можна отримати справжній шедевр, який порадує незвичайним смаком. Для цього при приготуванні потрібно додати сливи.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг,
  • сливи – 1 кг,
  • цибуля – 250 г,
  • сіль – 1,5 столової ложки,
  • цукор – 200 г,
  • червоний гострий перець – 2-3 шт.,
  • суміш мелених перців – 0,5 чайної ложки,
  • лавровий лист (за бажанням) – 2 шт.,
  • оцет 9% – 2 столові ложки, часник – 100 г,
  • зелень (кріп, кінза, петрушка, базилік) – за смаком.

Приготування:

  1. Помідори помити, обдати окропом (можна залишити на 1-2 хвилини в окропі), потім залити на 5 хвилин холодною водою, очистити від шкірки і розрізати на 2-4 частини.
  2. Сливи помити та очистити від кісточок, цибулю очистити та розрізати на 4 частини, гострий перець помити та відрізати хвостики.
  3. Пропустити через м’ясорубку сливи, помідори та цибулю. Отримане пюре влити в каструлю та варити 2 години на невеликому вогні.
  4. Пропустити через м’ясорубку зелень, очищений часник, гострий перець і разом із сіллю, цукром, лавровим листом та сумішшю перців додати до соусу на плиті.
  5. Влити оцет і варити кетчуп ще 30-50 хвилин (до загустіння), після чого вийняти лавровий лист.
  6. Банки помити із содою та простерилізувати разом із кришками. Розкласти гарячий кетчуп, закатати, перевернути і укутати до повного остигання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні