Традиційно кетчуп готується з помідорів та спецій, але якщо додати ще один інгредієнт, то можна отримати справжній шедевр, який порадує незвичайним смаком. Для цього при приготуванні потрібно додати сливи.
зелень (кріп, кінза, петрушка, базилік) – за смаком.
Приготування:
Помідори помити, обдати окропом (можна залишити на 1-2 хвилини в окропі), потім залити на 5 хвилин холодною водою, очистити від шкірки і розрізати на 2-4 частини.
Сливи помити та очистити від кісточок, цибулю очистити та розрізати на 4 частини, гострий перець помити та відрізати хвостики.
Пропустити через м’ясорубку сливи, помідори та цибулю. Отримане пюре влити в каструлю та варити 2 години на невеликому вогні.
Пропустити через м’ясорубку зелень, очищений часник, гострий перець і разом із сіллю, цукром, лавровим листом та сумішшю перців додати до соусу на плиті.
Влити оцет і варити кетчуп ще 30-50 хвилин (до загустіння), після чого вийняти лавровий лист.
Банки помити із содою та простерилізувати разом із кришками. Розкласти гарячий кетчуп, закатати, перевернути і укутати до повного остигання.