Інгредієнти:
- Смалець – 1 склянка;
- Сметана – 1 склянка;
- Борошно – 3 склянки;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Цукор – 4 столові ложки;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Повидло – 200 грамів;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Цукрова пудра – для посипання.
Приготування:
- У мисці з’єднуємо сметану і трохи розтоплений смалець, можна просто потримати його за кімнатної температури, щоб він розм’якшився.
- Додаємо цукор, ванільний цукор, розпушувач. Добре перемішуємо всі інгредієнти, всипаємо борошно.
- Замішуємо густе однорідне тісто.
- Вкладаємо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 2 години.
- Розкочуємо тонко тісто, вирізаємо квадратики (приблизно 5 х 5 см). У середину кожного квадрата викладаємо повидло.
- Дві протилежні верхівки тіста защипуємо між собою.
- Викладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.
- Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин. Після цього можна посипати цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, з чого приготувати бюджетне печиво.