П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБез яєць та масла: пісочне печиво, яке просто тане у роті

Без яєць та масла: пісочне печиво, яке просто тане у роті

Этот материал также доступен на русском языке
Пісочне печиво - це ласощі, які подобаються і дорослим, і дітям. Є безліч різних рецептів з найрізноманітнішими інгредієнтами. Сьогодні ділимося найпростішим рецептом на смальці.

Інгредієнти:

  • Смалець – 1 склянка;
  • Сметана – 1 склянка;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 4 столові ложки;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Повидло – 200 грамів;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Цукрова пудра – для посипання.

Приготування:

  1. У мисці з’єднуємо сметану і трохи розтоплений смалець, можна просто потримати його за кімнатної температури, щоб він розм’якшився.
  2. Додаємо цукор, ванільний цукор, розпушувач. Добре перемішуємо всі інгредієнти, всипаємо борошно.
  3. Замішуємо густе однорідне тісто.
  4. Вкладаємо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 2 години.
  5. Розкочуємо тонко тісто, вирізаємо квадратики (приблизно 5 х 5 см). У середину кожного квадрата викладаємо повидло.
  6. Дві протилежні верхівки тіста защипуємо між собою.
  7. Викладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.
  8. Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин. Після цього можна посипати цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, з чого приготувати бюджетне печиво.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні