Рецепт сьогоднішньої закуски з баклажанів дуже простий, але виходить дуже смачно. Паштет з баклажанів відмінно підійде як перекус або як доповнення до основних страв. Паштет має приємну щільну консистенцію, а на смак він дуже ніжний і соковитий.
Баклажановий паштет
Баклажани – 1 штука, сік лимона – 1 чайна ложка, цукор – половина чайної ложки, часник – 3 зубчики, сіль, петрушка, кріп, волоські горіхи та олія – за смаком.
- Баклажан добре помити, відрізати верхівки і кілька разів проткнути виделкою. Змастити овоч олією.
- Форму для запікання застелити фольгою, перекласти баклажан.
- Зубчики часнику покласти у фольгу, посолити і трохи полити олією. Загорнути часник у фольгу.
- Баклажан та часник відправити у духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.
- Обсмажити 5 хвилин на сухій сковороді горіхи кеш’ю або волоські.
- Дістати баклажан та часник і дати у фользі охолонути.
- Зняти з баклажана шкірку і порізати його кубиками.
- Покласти баклажан, часник, горіхи, цукор, сіль, петрушку кріп у блендер.
- Збити до однорідної маси, перекласти у миску, додати цукор і лимонний сік і перемішати.
Подавати з багетом або підсмаженим хлібом.