П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: баклажановий паштет

Готуємо смачно: баклажановий паштет

Этот материал также доступен на русском языке
Страви з баклажанів дуже корисні, тому що баклажани містять багато корисних речовин та клітковини. Крім цього, баклажани мають оригінальний смак.

Рецепт сьогоднішньої закуски з баклажанів дуже простий, але виходить дуже смачно. Паштет з баклажанів відмінно підійде як перекус або як доповнення до основних страв. Паштет має приємну щільну консистенцію, а на смак він дуже ніжний і соковитий.

Баклажановий паштет

Баклажани – 1 штука, сік лимона – 1 чайна ложка, цукор – половина чайної ложки, часник – 3 зубчики, сіль, петрушка, кріп, волоські горіхи та олія – за смаком.

  • Баклажан добре помити, відрізати верхівки і кілька разів проткнути виделкою. Змастити овоч олією.
  • Форму для запікання застелити фольгою, перекласти баклажан.
  • Зубчики часнику покласти у фольгу, посолити і трохи полити олією. Загорнути часник у фольгу.
  • Баклажан та часник відправити у духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.
  • Обсмажити 5 хвилин на сухій сковороді горіхи кеш’ю або волоські.
  • Дістати баклажан та часник і дати у фользі охолонути.
  • Зняти з баклажана шкірку і порізати його кубиками.
  • Покласти баклажан, часник, горіхи, цукор, сіль, петрушку кріп у блендер.
  • Збити до однорідної маси, перекласти у миску, додати цукор і лимонний сік і перемішати.

Подавати з багетом або підсмаженим хлібом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні