Інгредієнти:
- кефір – 300 мл;
- сода – половинка чайної ложки;
- яйце – 1 шт;
- цукор – 1 чайна ложка та 0,5 чайної ложки солі;
- борошно – 450-500 г;
- олія – 20 мл і масло для смаження.
Приготування:
- В будь-яку ємність налити кефір і додати соду, яйце, цукор та сіль. Ретельно змішати усі інгредієнти. Можна віночком, можна звичайною виделкою чи ложкою.
- Додати просіяне борошно в рідку суміш і замісити тісто на пиріжки. У процесі замішування додати олію і продовжувати вимішувати, поки тісто відставатиме від рук.
- Потім тісто накрити харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин, щоб усі компоненти з’єдналися.
- Зробити круглі заготівлі та додати до середини улюблену начинку – сир, яблука, відварене м’ясо з рисом, яйця із зеленню, повидло тощо.
- Розігріти сковороду з маслом і обсмажувати пиріжки з двох сторін до утворення золотистої скоринки.