ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- борошно – 320 г,
- розпушувач — 5 г,
- сіль — 1/3 чайної ложки,
- чорний перц— дрібка,
- тепла вода — склянка,
- олія — 4 столові ложки.
Для начинки:
- цибуля — 2 шт.,
- баклажани — 2 шт.,
- помідори – 3-4 шт.,
- панірувальні сухарі — 1 столова ложка,
- оцет – 1/2 чайної ложки,
- сіль — за смаком.
Приготування:
- У мисці змішати борошно, сіль, перець і розпушувач.
- Додати теплу воду та олію.
- Замісити еластичне тісто та прибрати в холодильник на 20 хвилин.
- Нарізати помідори, цибулю та баклажани кільцями невеликої товщини.
- Баклажани посипати сіллю та відкласти на 20 хвилин.
- Цибулеві кільця обсмажити в олії та викласти на паперовий рушник.
- Обсмажити баклажани до золотистого кольору з обох боків. Також викласти на рушник, щоб позбутися зайвої олії.
- Охолоджене тісто розділити на дві рівні частини. Розкотити першу частину на папері для випічки в тонкий коржик. На неї рівномірно висипати половину панірувальних сухарів.
- Відступаючи по 5 сантиметрів від країв, викласти овочі по колу в наступному порядку: баклажан — цибуля — баклажан — помідор і збризкати кількома оцтовими краплями.
- Скласти вільні краї внахлест і перекласти галету на лист.
- Повторити весь процес і з другою частиною тіста.
- Випікати галети 20-30 хвилин при 180 градусах до рум’яного кольору.