Сало – улюблений продукт українців. Його ми вживаємо в солоному вигляді, маринованому і навіть вареному. Але є спосіб, що допомагає отримати найніжніше, ароматне і м'яке сало, навіть якщо воно з прошарком м'яса.
сало (краще підчеревок або з прошарком м’яса) – 500 г;
сіль – 2,5 столові ложки;
перець червоний мелений – до смаку;
перець чорний мелений – до смаку;
часник – 4 зубчики;
лавровий лист – 5 шт.
Приготування:
Вимити сало та обсушити його паперовим рушником.
Посолити, поперчити, зробити в салі отвори ножем, часникові часточки акуратно помістити в ці отвори.
Сало відправити у звичайний пакетик. До нього додати лавровий лист. Щільно зав’язати пакет.
Помістити пакет із салом у каструлю, налити воду та поставити на плиту. Температура води під час приготування має становити 90-95 градусів. Варити протягом двох годин.
Дістати сало з води, дати йому охолонути, нарізати тонкими часточками та подавати до столу.