П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: сливовий тарт у літній сезон – краще частування до чаю...

Готуємо смачно: сливовий тарт у літній сезон – краще частування до чаю не придумаєш

Этот материал также доступен на русском языке
Ще трохи і почнеться сливовий сезон, коли на диво соковиті смачні плоди будуть удосталь. Ось тоді й настане час спекти неймовірно простий, але водночас смачний та ароматний відкритий пісочний пиріг зі сливами – сливовий тарт. Ідеальний десерт для свіжих фруктів сезону.

Сливовий тарт

Інгреденти 

Борошно пшеничне – 250 грамів, масло вершкове – 120 грамів, яйце – 1 штука, зливу – 1 кілограм, цукор – 3 столові ложки, сухарі панірувальні – 5 столових ложок, кориця мелена – 1,5 чайної ложки, сіль та вода – за смаком.

Приготування

  • У борошно додати вершкове масло (трохи відкласти для змащування форми), дрібку солі і все разом розтерти між долонями у крихту.
  • Потім додати яйце, вимісити гладке еластичне тісто. Якщо тісто не збирається у кулю, додати столову ложку холодної води.
  • Обернути тісто плівкою і прибрати у холодильник на годину.
  • Форму для випічки змастити вершковим маслом і розподілити по ній тісто. По краях сформувати невеликі борти.
  • Духовку розігріти до 160 градусів.
  • У мисці змішати цукор, корицю і панірувальні сухарі.
  • Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки, присипати цукровою сумішшю і добре перемішати.
  • Викласти сливи на тісто зрізом вниз, трохи вчавлюючи їх. Присипати крихтою, що залишилася після слив.

Випікати тарт зі сливами 30 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні