П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНабагато смачніше за магазинну: кабачкова ікра на зиму - класичний рецепт

Набагато смачніше за магазинну: кабачкова ікра на зиму – класичний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачкова ікра - чудова закуска, але не у всіх господинь вона виходить смачною. Тому багато хто воліє купувати вже готову ікру в магазині. Але є рецепт, завдяки якому ваша ікра буде набагато смачнішою за магазинну.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг,
  • цибуля – 5 кг,
  • томатна паста – 250 мг,
  • олія соняшникова – 200 мг,
  • цукор – 2 ст. л,
  • оцет – 2 ст. л,
  • сіль та чорний перець – за смаком.

 

Приготування:

  1. Кабачки потрібно почистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку.
  2. Цибулю нарізати маленькими кубиками.
  3. Розігріти сковороду з олією і посмажити в ній цибулю до золотистого кольору.
  4. Смажену цибулю теж пропустити через м’ясорубку, додати до кабачкового пюре та перемішати.
  5. Викласти все в каструлю, поставити на невеликий вогонь і тушкувати овочі протягом двох годин. Періодично помішуючи.
  6. Додати томатну пасту, олію, цукор та оцет. Все добре перемішати і залишити тушкуватися ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування потрібно всипати в нашу ікру сіль та перець.
  7. Готову ікру викласти у простерилізовані банки та закрити кришками на зиму. А можна й одразу їсти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні