Корисність та цінність абрикос
Користь та цінність абрикосу важко переоцінити. Золотистий сонячний плід містить велику кількість цукрів органічних кислот, каротин, пектин, крохмаль, а також дубильні та флавоноїдні речовини. Крім того, м’якоть плодів містить нікотинову кислоту, вітаміни С, В1, В2, Р.
Корисні абрикоси і у свіжому, і сушеному вигляді. Плоди абрикоса мають проносну, слабку сечогінну, загальнозміцнюючу, протиатеросклеротичну дію, покращують обмін речовин і кровотворення, є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, калію, заліза.
Клітковина, що міститься в абрикосі, захищає від раку товсту кишку. Крім того, вона зменшує запори, геморой, варикозне розширення вен. Використовують їх у косметиці.
Крім користі, абрикоси приносять нам незрівнянне задоволення своїм ніжним та неповторним смаком.
Приготуйте абрикоси за цим рецептом і насолоджуйтесь взимку ніжним смаком та ароматом літніх плодів.
Абрикоси в сиропі
Продукти
Абрикоси -3 кг
Цукор – 700 г
Вода – 2 л
Сік 1/2 лимона.
Приготування
- Абрикоси добре миємо, видаляємо кісточки і розрізаємо навпіл.
- Витискаємо сік із половини лимона.
- Наливаємо воду в каструлю, додаємо цукор та лимонний сік. Ставимо на невеликий вогонь і варимо сироп. Помішуємо, щоб цукор не пригорів.
- Щойно сироп закипить варимо ще хвилин п’ять.
- Додаємо в сироп абрикоси. Доводимо до кипіння та варимо їх 1 хвилину.
Банки простерилізувати.
- Абрикоси з сиропу розкладаємо по банкам приблизно на 2/3 обсягу.
- Сироп знову доводимо до кипіння і одразу заливаємо його в банки. Щільно закручуємо кришками.
- Банки перевернути. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного остигання.
Зберігати у прохолодному місці.
От і все! Наші абрикоси готові!