Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо приймати при перевтомі, щоб повернути активність та бадьорість

Що приймати при перевтомі, щоб повернути активність та бадьорість

Этот материал также доступен на русском языке
Як за допомогою препаратів народної медицини знайти ті трави, в яких містяться вітаміни та мінерали, що дозволяють природним шляхом відчути себе бадьоріше, відчути приплив сил?

Сучасний темп життя та екологічна ситуація часто негативно впливають на здоров’я людини. Періоди, коли просто не вистачає енергії для життя, трапляються у кожного. Щоб не скотитися в безодню засмучення і швидше прийти у форму, дуже важливо дбати про емоційний і фізичний комфорт.

Як за допомогою препаратів народної медицини знайти ті трави, в яких містяться вітаміни та мінерали, що дозволяють природним шляхом відчути себе бадьоріше, відчути приплив сил?

Що приймати при перевтомі?

НАСТІЙ ПОДОРОЖНИКА. 2 столові ложки подрібненого листя подорожника великого заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин у теплому місці, процідити. Пити по 50 мл 3-4 рази на день до їди при перевтомі.

НАСТІЙ РОМАШКИ. 1 столову ложку подрібнених квіток ромашки лікарської заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по 100 мл 3 рази на день до їди. Приймати при розумовій та фізичній перевтомі та психічних навантаженнях.

НАСТІЙ ЗБОРУ. Взяти 1 частину (за вагою) листя татарника, 3 частини трави споришу і 3 частини листя берези. 1 столову ложку сухої подрібненої суміші заварити 200 мл окропу, настояти в теплі 30 хвилин, процідити. Пити по 100 мл 2 рази на день – вранці та ввечері. Рекомендується застосовувати при сильному занепаді сил.

НАСТІЙ ЗБОРУ. Взяти по 15 г листя ожини сизої, 20 г плодів шипшини, 25 г трави чебрецю і 40 г трави материнки звичайної. 2-3 столові ложки подрібненої суміші заварити в термосі 500 мл окропу, настояти 3-4 години, процідити. Додати мед за смаком. Пити по 100 мл 2-3 рази на день при нервовому перевтомі.

ВІДВАР ОМЕЛИ. 1 столову ложку подрібнених гілок з листям білої омели залити 200 мл води, довести до кипіння і прокип’ятити 2 хвилини, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день післч їди. Рекомендується приймати при занепаді сил у похилому віці. Пам’ятайте! Омела є отруйною рослиною! Дотримуватися дозування!

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні