Входять до переліку і самобутні кулінарні традиції. Цього разу до списку додали рецепт приготування унікальної бессарабської плацинди.
Бессарабська плацинда
Плацинда – одна з найпопулярніших традиційних страв Бессарабії і молдаван, які проживають тут. Особливо цю страву люблять готувати у населених пунктах долини Фрумушика, що розташоване у південно-західній частині Одеської області. Тут плацинди готують щодня і їдять їх замість хліба.
Начинка молдавського коржика може бути різною – сир з бринзою, картопля з цибулею, капуста, яблука, гарбуз.
Інгредієнти
Борошно – 400 грамів, вода – 200 мілілітрів, яйце – 1 штука, олія – 2 столові ложки, щіпка солі, суміш сиру та бринзи – 500 грамів, зелень – за смаком.
Приготування
- Спочатку потрібно замісити тісто: розбити яйце в борошно і добре вимісити, поступово додаючи воду. Тісто вимішувати доти, доки воно не перестане липнути до рук. Готове тісто розділити на три частини і вимісити ще кілька хвилин кожну частину.
- У суміш сиру і бринзи можна додати одне яйце, щоб начинка не була дуже солоною, і нарубати туди зелень.
- Дати тісту трохи відпочити і розкотити кожну частину на тоненькі пласти. Змастити тісто олією і залишити на 5 хвилин.
- Після цього розтягнути тісто руками у тонкий пласт до напівпрозорості.
- Розтягнутий корж скласти навпіл, знову змастити олією, потім скласти вчетверо і на сформовану поверхню тіста викласти начинку.
- Защипнути краї тіста, щоб плацинда вийшла круглою.
- Дати заготівці ще кілька хвилин відпочити і обсмажити з обох боків на розігрітій сковороді з олією.