П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарні традиції: секрети приготування молдавської плацинди

Кулінарні традиції: секрети приготування молдавської плацинди

Этот материал также доступен на русском языке
Національний список нематеріальної культурної спадщини нашої країни постійно поповнюється. Адже у кожному регіоні є свої унікальні традиції та обряди.

Входять до переліку і самобутні кулінарні традиції. Цього разу до списку додали рецепт приготування унікальної бессарабської плацинди.

Бессарабська плацинда

Плацинда – одна з найпопулярніших традиційних страв Бессарабії і молдаван, які проживають тут. Особливо цю страву люблять готувати у населених пунктах долини Фрумушика, що розташоване у південно-західній частині Одеської області. Тут плацинди готують щодня і їдять їх замість хліба.

Начинка молдавського коржика може бути різною – сир з бринзою, картопля з цибулею, капуста, яблука, гарбуз.

Інгредієнти

Борошно – 400 грамів, вода – 200 мілілітрів, яйце – 1 штука, олія – 2 столові ложки, щіпка солі, суміш сиру та бринзи – 500 грамів, зелень – за смаком.

Приготування

  • Спочатку потрібно замісити тісто: розбити яйце в борошно і добре вимісити, поступово додаючи воду. Тісто вимішувати доти, доки воно не перестане липнути до рук. Готове тісто розділити на три частини і вимісити ще кілька хвилин кожну частину.
  • У суміш сиру і бринзи можна додати одне яйце, щоб начинка не була дуже солоною, і нарубати туди зелень.
  • Дати тісту трохи відпочити і розкотити кожну частину на тоненькі пласти. Змастити тісто олією і залишити на 5 хвилин.
  • Після цього розтягнути тісто руками у тонкий пласт до напівпрозорості.
  • Розтягнутий корж скласти навпіл, знову змастити олією, потім скласти вчетверо і на сформовану поверхню тіста викласти начинку.
  • Защипнути краї тіста, щоб плацинда вийшла круглою.
  • Дати заготівці ще кілька хвилин відпочити і обсмажити з обох боків на розігрітій сковороді з олією.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні