Для такого способу засолювання не потрібні банки чи каструлі, достатньо звичайного пакету.
В результаті ви отримаєте хрусткі огірочки з гостро-солодкими нотками у смаку.
Інгредієнти:
- 1 кг огірків;
- 1 пучок кропу;
- 1,5 чайної ложки солі;
- 1 столова ложка оцту;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 1 чайна ложка цукру або меду;
- 1 чайна ложка коріандру;
- 4 зубчики часнику.
Приготування:
- Вимити добре огірки, відрізати хвостики із двох сторін і розрізати на 4 частини. Після цього перекласти в пакет.
- Помити кріп, дрібно його нарізати та відправити до огірків.
- З’єднати сіль, цукор, коріандр, подрібнений часник, додати олію та оцет. Все ретельно перемішати і додати до огірків, після чого зав’язати пакет і добре його потрясти, щоб огірки з’єдналися зі спеціями.
Малосольні огірки будуть готові вже через 1-2 години, якщо залишити їх за кімнатної температури.