Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУрожай буде на заздрість: чим треба підживити огірки під час цвітіння

Урожай буде на заздрість: чим треба підживити огірки під час цвітіння

Этот материал также доступен на русском языке
Цвітіння - це важливий період у вегетації огірків і, якщо ви хочете збільшити врожайність і зібрати смачні та солодкі зеленці, потрібно обов'язково підгодувати рослини.

Щоб кількість і якість урожаю були на висоті, почніть підживлення огірків органікою: настоєм пташиного посліду (1:20, настоювати 3-5 днів) або розчином коров’яку (0,3-0,5 л на 10 л води). На одну рослину потрібно близько 1 л готового препарату.

Також гарний ефект дає застосування борної кислоти. У 10 л води потрібно розчинити 5 г борної кислоти, після чого обприскувати квітки у вечірній час.

Коли починається формування зав’язі, рослинам часто не вистачає калію та кальцію. Можна провести підживлення покупними препаратами, а можна використовувати те, що є у господарстві. І це – попел.

У попелі міститься безліч корисних мінералів, але краще використовувати його на кислих ґрунтах, так як він має властивість залужування.

Удобрювати попелом можна кореневим та позакореневим способом. Для підживлення потрібно приготувати такий настій: заповніть відро попелом на третину, залийте гарячою водою і поставте в темне місце. Через два дні настій перемішайте та процідіть. Під кожну рослину вилийте по 0,5 л препарату та повторіть процедуру через 10 днів.

Але запам’ятайте, що підживлення попелом не можна поєднувати з азотним.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому огірки виростають неправильної форми.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні