Кожна господиня має своє, те, що вона тримає на озброєнні і коли приходить час, користується ним. Ми розповімо кілька хитрощів, пов’язаних із готуванням, зберіганням продуктів, а ви берете на замітку, якщо поки що не знали цього.
Маленькі секрети великої кухні
Якщо в печі або духовці немає термометра
Якщо в печі або духовці немає термометра, температуру можна визначити приблизно, кинувши туди дрібку борошна.
- Якщо борошно пожовкне, а за 30 секунд потемніє – температура приблизно 220-240 градусів.
- Якщо кинуте в піч борошно миттєво обвуглюється, температура приблизно 270-280 градусів.
- Коли борошно жовтіє поступово – температура у печі 180-200 градусів.
Секрет смачних та пишних сирників
При приготуванні сирників додайте до тесту трохи рослинної олії. Сирники виходять смачнішими та пишнішими.
Як зберегти форому фрикадельок у супі
Щоб фрикадельки у супі не розвалювалися, їх можна обсмажити. Кульки з фаршу покриються скоринкою і збережуть свою форму при варінні.
Чому очищені горіхи можуть гірчити
Зверніть увагу, очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі, згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.