П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо легкі та ситні літні овочеві страви: човники з кабачків

Готуємо легкі та ситні літні овочеві страви: човники з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачок — найближчий родич гарбуза. Однак чим молодший кабачок, тим він ніжніший і смачніший. А користь його для організму просто неоціненна.

У кабачках високий вміст клітковини, вітамінів С та В, кальцію, калію, марганцю, фосфору.

На 95% кабачок складається з води і є дієтичним продуктом, незамінний при боротьбі із зайвою вагою, при авітомінозі сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишечника.

Дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, хворобах печінки та нирок, при зайвій збудливості та стресах. Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то краще готувати страви з кабачків, де використовується весь кабачок зі шкіркою та насінням.

Човники з кабачків

Інгредієнти:

  • 4 невеликі кабачки
  • 500 г яловичого (або іншого) фаршу
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 300 г помідор
  • 100 г сиру сулугуні

Приготування:

  • Цибулю та часник нарізати, обсмажити 5 хвилин цибулю і додати часник, обсмажити хвилину. Додати фарш та обсмажити 7-10 хвилин.
  • Поки тушкується фарш, кабачки розрізати навпіл, вирізати м’якоть, формуючи човники. М’якуш кабачка нарізати невеликими кубиками. Човники з кабачка посолити та запекти при 200 градусах 15 хвилин.
  • До смаженого фаршу додати очищені від шкірки та порізані помідори, кабачки, сіль та спеції за смаком. Смажити до готовності.
  • У запечені човники викласти начинку з фаршу, зверху посипати тертим сиром сулугуні та запікати ще 15 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні