У кабачках високий вміст клітковини, вітамінів С та В, кальцію, калію, марганцю, фосфору.
На 95% кабачок складається з води і є дієтичним продуктом, незамінний при боротьбі із зайвою вагою, при авітомінозі сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишечника.
Дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, хворобах печінки та нирок, при зайвій збудливості та стресах. Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то краще готувати страви з кабачків, де використовується весь кабачок зі шкіркою та насінням.
Човники з кабачків
Інгредієнти:
- 4 невеликі кабачки
- 500 г яловичого (або іншого) фаршу
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 300 г помідор
- 100 г сиру сулугуні
Приготування:
- Цибулю та часник нарізати, обсмажити 5 хвилин цибулю і додати часник, обсмажити хвилину. Додати фарш та обсмажити 7-10 хвилин.
- Поки тушкується фарш, кабачки розрізати навпіл, вирізати м’якоть, формуючи човники. М’якуш кабачка нарізати невеликими кубиками. Човники з кабачка посолити та запекти при 200 градусах 15 хвилин.
- До смаженого фаршу додати очищені від шкірки та порізані помідори, кабачки, сіль та спеції за смаком. Смажити до готовності.
- У запечені човники викласти начинку з фаршу, зверху посипати тертим сиром сулугуні та запікати ще 15 хвилин.