П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати пишні оладки на кефірі: шеф-кухарі розкрили головний секрет

Як приготувати пишні оладки на кефірі: шеф-кухарі розкрили головний секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати пишні оладки виходить не у всіх, але є одна хитрість, яка допоможе виправити ситуацію. Ваші оладки будуть схожі на пончики - такі ж повітряні та пишні.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • олія – 1 ст. л.;
  • сода – 0,5 ч. л.

 

Приготування:

  1. Щоб оладки вийшли пишними, потрібно використовувати трохи підігрітий кефір, головне, щоб він не зварився. Краще брати кефір із жирністю 2,5%.
  2. В ємність виливаємо кефір і додаємо цукор та сіль. Туди ж вбиваємо яйце та розмішуємо.
  3. Просіюємо борошно і додаємо до рідких компонентів, перемішуємо до однорідності.
  4. Після цього додаємо олію. Потім тісто знову добре розмішуємо і лише після цього додаємо соду.
  5. Після цього посуд накриваємо плівкою, зробивши кілька отворів і залишаємо на 15 хвилин, щоб усі інгредієнти “потоваришували”.
  6. Через 15 хвилин тісто ложкою викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Смажимо оладки під кришкою на середньому вогні, з двох боків до золотистого кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні