Шоколадний пиріг «Брауні» – найпростіший рецепт найніжнішого та пишного кексу
Брауні - американський шоколадний десерт з вологою текстурою тіста і хрусткою скоринкою. Приготуйте його за класичним рецептом та оцініть чудовий смак цього пирога.
Інгредієнти:
чорний або молочний шоколад – 100 г,
цукор – 300 г,
яйця – 5 шт.,
какао-порошок – 5 столових ложок,
масло вершкове – 200 г,
борошно – 1,5 склянки,
розпушувач – 0,5 чайної ложки,
олія – 1 чайна ложка,
сіль – до смаку.
Приготування:
Збити яйця з цукром.
Шоколад подрібнити та помістити в сотейник.
Додати до шоколаду вершкове масло та розтопити на водяній бані.
Через сито пропустити борошно, какао, розпушувач та сіль.
Перемішати всі сухі інгредієнти.
Додати до них яйця з цукром, шоколад та перемішати.
Вимісити тісто середньої консистенції.
Форму для випікання (бажано прямокутну) змастити олією і присипати борошном.
Випікати брауні в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
Прикрасити десерт до смаку: цукровою пудрою, шоколадом або горіхами.