Виявляється, зберегти щільну консистенцію картоплі та презентабельний зовнішній вигляд допоможе звичайна сода.
Також сода витягає з картоплі крохмаль, роблячи її ще смачнішою. Особливо це важливо, якщо ви готуєте картоплю в мундирі або ж відварюєте її для подальшого запікання зі спеціями.
Якщо ви додасте при варінні картоплі трохи соди, то вам вдасться отримати найкращу запечену картоплю. Сода зробить блюдо м’яким і водночас хрустким.
Перед запіканням картоплю відварюють. На цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розрахувати не складно. На 1-1,5 кг почищеної картоплі додають 0,5 чайної ложки соди. Солимо картоплю за смаком.
Як тільки картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати часник і обсмажити його на сковороді до золотистого кольору.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього картоплю, зверху поливаємо маслом, на якому смажився часник.
Після цього картоплю запікають у духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Зверху можна посипати свіжим кропом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити картоплю вдвічі швидше.