П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопляні коржики - паличка-виручалочка для будь-якої господині

Картопляні коржики – паличка-виручалочка для будь-якої господині

Этот материал также доступен на русском языке
Картопляні коржі - це відмінне доповнення і до чаю, і до першої страви, і просто як перекус. Готуються швидко і з'їдаються – теж швидко.

Інгредієнти:

картопляне пюре – 350 г (з п’яти великих картоплин),

борошно – 1 склянка,

розпушувач – 1 чайна ложка,

олія – 1 столова ложка,

сіль, мускатний горіх (приправа) – за бажанням.

Приготування:

    1. З’єднати борошно і розпушувач, в пюре додати масло і перемішати.
    2. З’єднати пюре з борошном та замісити тісто. Воно має бути еластичним і не повинно прилипати до рук.
    3. Тісто розділити на шматочки та розкачати не дуже тонко. За бажанням, можна посипати лаваш будь-якою зеленню та ще раз розкачати.
    4. Коржик викласти на деко і помістити в розігріту до 180 градусів духовку.
    5. Готувати лаваш 10-15 хвилин, при запіканні він трохи підніметься, але потім осяде. Такий лаваш можна їсти замість хліба або використовувати для бутербродів.

Інший варіант – тісто тонко розкачати і викласти на суху розпечену сковороду (без жиру).

  1. Коржик смажити з кожного боку до рум’яності. У такий лаваш можна загортати тушковану капусту, овочі або будь-яку м’ясну начинку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні