Інгредієнти:
картопляне пюре – 350 г (з п’яти великих картоплин),
борошно – 1 склянка,
розпушувач – 1 чайна ложка,
олія – 1 столова ложка,
сіль, мускатний горіх (приправа) – за бажанням.
Приготування:
-
- З’єднати борошно і розпушувач, в пюре додати масло і перемішати.
- З’єднати пюре з борошном та замісити тісто. Воно має бути еластичним і не повинно прилипати до рук.
- Тісто розділити на шматочки та розкачати не дуже тонко. За бажанням, можна посипати лаваш будь-якою зеленню та ще раз розкачати.
- Коржик викласти на деко і помістити в розігріту до 180 градусів духовку.
- Готувати лаваш 10-15 хвилин, при запіканні він трохи підніметься, але потім осяде. Такий лаваш можна їсти замість хліба або використовувати для бутербродів.
Інший варіант – тісто тонко розкачати і викласти на суху розпечену сковороду (без жиру).
- Коржик смажити з кожного боку до рум’яності. У такий лаваш можна загортати тушковану капусту, овочі або будь-яку м’ясну начинку.