П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіть досвідчені господині припускаються помилки: що смажити першим - цибулю або моркву

Навіть досвідчені господині припускаються помилки: що смажити першим – цибулю або моркву

Этот материал также доступен на русском языке
Засмажка з цибулі та моркви обов'язкова для перших та других страв, вона доповнює їх, надаючи особливого смаку та пікантності. Але що потрібно смажити першим цибулю чи моркву – спробуємо розібратися.

Багато хто вважає, що саме моркву потрібно кидати на сковороду першою, через те, що вона щільніша і твердіша і для обсмажування їй знадобиться більше часу.

Але якщо спочатку обсмажити моркву, то цибуля золота у вас вже не вийде. Овоч буде тьмяним і неапетитним.

Просто морква, потрапляючи на гарячу сковороду, виділяє сік, тому цибуля швидше буде «тушкуватися», ніж смажитися. Тому правильна відповідь, що потрібно першим смажити цибулю чи моркву – буде – цибуля. Коли овоч набуде карамельного відтінку, можна викладати моркву.

Також часто виникають питання і що потрібно обсмажувати першим – цибулю чи м’ясо.

Багато кулінарів спочатку викладають м’ясо, просмажують його, а потім додають цибулю, припускаючи все ту ж помилку, що і з морквою. М’ясо виділяє сік, що призводить до аналогічного результату – цибуля буде «тушкуватися».

Щоб і цибуля була золотистою і м’ясо добре просмажилося, господині намагаються смажити їх в окремому посуді.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні рису додають дві ложки молока.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні