П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкий секретний інгредієнт потрібно додати у сирну паску, щоб вона вийшла пишною?

Який секретний інгредієнт потрібно додати у сирну паску, щоб вона вийшла пишною?

Этот материал также доступен на русском языке
Сирна запіканка або сирна паска – обов'язкова страва на Великдень. За традицією готують її з сиру, яєць, борошна, цукру та родзинок. Але є інгредієнт, який допоможе спекти пишну та високу запіканку з ніжним смаком.

Якщо ви хочете порадувати свою родину саме такою випічкою, приберіть з рецепту борошно.

Його досвідчені господині замінюють на звичайний інгредієнт, який є на кожній кухні. Це – манка.

Для приготування нам знадобиться:

  • сир домашній – 400 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • цукор – 70-90 г;
  • ванільний цукор – 30 г;
  • вершкове масло.

 

Як готувати:

  1. Сир потрібно добре подрібнити блендером, після цього додати цукор, яйця та сметану.
  2. Перемішати та додати манну крупу, після чого перемішати наше сирне тісто блендером до однорідної маси. І залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набрякла.
  3. Потім змастити вершковим маслом дно та стінки форми, не забувши припудрити ще й манкою. Перекласти до неї сирну масу.
  4. Випікати в духовці при 180 градусів 40-45 хвилин, залежно від характеристик побутової техніки.
  5. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою.

Саме манка надасть блюду ніжної текстури. Крім того, суха манка разом із вологим сиром допоможе створити досить пишну запіканку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати у магазинах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні