Паска з білим шоколадом
Інгредієнти:
- борошно – 730 грамів,
- молоко – 130 мілілітрів,
- вершкове масло – 300 грамів,
- яйця – 4 штуки,
- цукор – 3 столові ложки,
- ванільний цукор – 6 чайних ложок,
- сухі дріжджі – 15 грамів,
- білий шоколад – дві плитки,
- щіпка солі.
Приготування
- Просіяти борошно і з’єднати його з сухими дріжджами.
- Міксером збити яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю до утворення пишної піни.
- Додати до яєць тепле молоко (120 мл) і, продовжуючи збивати, потихеньку всипати борошно з дріжджами в яєчно-молочну суміш. Замісити тісто.
- Ввести в тісто невеликими порціями м’яке вершкове масло і добре його вмісити.
- Обім’яти тісто руками, покласти в каструлю, накрити рушником і залишити на 2 години, щоб підійшло.
Коли тісто підійде і збільшиться в обсязі, знову акуратно обім’яти його руками.
- Поламати на шматочки плитку білого шоколаду, розрівняти тісто і рівномірно розподілити на його поверхні частину шоколаду.
- Потім загорнути краї тіста, накриваючи шоколад, викласти залишки шоколаду і знову загорнути у тісто.
- Викласти тісто у форму для випічки, змащену олією, так, щоб воно заповнило форму на 2/3, і залишити на 1 годину, щоб піднялося.
- У розігріту духовку поставити паску і випікати при температурі 180 градусів 1 годину.
- Залишити паску до повного охолодження, а потім дістати її з форми.
Тим часом приготувати шоколадну глазур. Розтопити решту плитки білого шоколаду на огрівнику. Помішуючи шоколад, поступово влити в нього 2 столові ложки молока. Щойно шоколад набуде рідкої консистенції, покрити ним верх паски.
Раніше ми розповідали про 10 секретів ідеальної великодньої паски: це повинна знати кожна господиня.