П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПишна шарлотка з яблуками на кефірі - набагато смачніша за звичайний бісквіт:...

Пишна шарлотка з яблуками на кефірі – набагато смачніша за звичайний бісквіт: рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Шарлотка традиційно готується на основі бісквіту, але цю смачну випічку можна приготувати на кефірі. Рецепт простий та бюджетний.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • манка – 140 г,
  • борошно – 120 г,
  • цукор – 190 г,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • розпушувач – 8 г,
  • яблука – 800 г,
  • олія – 3 столові ложки,
  • трохи кориці.

Приготування:

  1. У кефір додати цукор, манку та яйця.
  2. Перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб манка набухла.
  3. Через півгодини додати борошно з розпушувачем та олію.
  4. Почистити яблука та дрібно порізати кубиками.
  5. До яблук додати корицю або цедру цитрусових.
  6. Коли тісто буде готове, додати до нього яблука.
  7. Добре перемішати і викласти у форму розміром 26 см (якщо немає форми такого розміру, можна взяти велику сковорідку). Застелити форму пергаментом та змастити олією.
  8. Шарлотку випікати при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні