Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ громадян України з'явилася можливість самостійно збільшити пенсію

У громадян України з’явилася можливість самостійно збільшити пенсію

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям, які офіційно одержують мінімальну зарплату, не варто розраховувати на високі пенсії. Але якщо немає необхідної кількості стажу, то й пенсії не буде. Проте українці мають можливість сплачувати за себе страхові внески, причому без черг і паперової тяганини.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Вперше ми пропонуємо суспільству сплачувати добровільні страхові внески. Все це – без паперової тяганини, відвідування будь-яких установ та звітів. Робити це можна дистанційно, зокрема, з-за кордону, а також в Україні, якщо людина не має офіційного доходу. Таким чином вона зможе продовжити формувати свій страховий стаж в Україні, щоб по досягненню пенсійного віку отримувати відповідну пенсію. Також це інструмент для окремих благодійників та міжнародних організацій прозорим цифровим способом підтримати пенсіонерів, які є вразливою категорією в умовах повномасштабної війни», – зазначила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

За словами міністерки, розмір внесків кожен обирає сам, і людям не потрібно подавати жодних звітів. Цей механізм також забезпечує можливість для сім’ї, в якій один із подружжя вирішив не працювати і присвятити себе сім’ї – другому подружжю сплачувати страхові внески для гідної старості разом.

Голова Пенсійного фонду Євген Капінус підтвердив, що для людей механізм сплати є максимально простим і зручним.

Зазначимо: скористатися сервісом може будь-який українець.

Сплачувати добровільні внески дозволяється незалежно від місцезнаходження, перебуваючи у будь-якому місці України чи за кордоном. Для цього достатньо укласти договір із Пенсійним фондом України на веб-порталі електронних послуг відомства. Таким чином, держава створила для громадян інструменти та можливості забезпечити вищий розмір пенсії як для себе, так і потурбуватися за майбутнє своїх близьких та рідних у літньому віці.

нагадаємо, раніше ми розповідали, що таке оптимізація заробітку при призначенні пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні