П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк отримати еластичне та ніжне тісто на вареники та пельмені – хитрість...

Як отримати еластичне та ніжне тісто на вареники та пельмені – хитрість розумних господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що домашні пельмені та вареники завжди найсмачніші, але деякі господині при замішуванні тіста обов'язково додають один інгредієнт, який робить кулінарні вироби ще смачнішими.

І цей секретний інгредієнт – звичайний оцет.

Отже, що дає оцет тісту. Все дуже просто. Цей інгредієнт робить його якісним та смачним.

З оцтом тісто впевнено тримає форму і не розповзається, навіть незважаючи на якість борошна, але при цьому воно не тверде і не забите борошном.

Погодьтеся, вареники або пельмені із твердого тіста погано проварюються і на смак не дуже.

Але не варто забувати про правильні пропорції. На 1 склянку води прийнято брати 450 г борошна, столову ложку оцту, дві ложки олії, куряче яйце і половину чайної ложки солі.

Для приготування тіста спочатку з’єднують сіль, яйце та олію. Після цього додають воду, оцет і просіяне борошно. Після замішування тіста його потрібно відправити на 30 хвилин у холодильник (не морозилку).

Після цього можна сміливо приступати до ліплення пельменів чи вареників. Обов’язково спробуйте приготувати тісто у такий спосіб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо в сільничку кладуть кілька рисових зернят.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні