П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати лаваш у сковороді

Як приготувати лаваш у сковороді

Этот материал также доступен на русском языке
Якісний лаваш іноді знайти не так просто, магазинний продукт буває дуже ламким і невкусним. А часом просто ніколи бігти за покупкою. Тому варто навчитися готувати його вдома, на власній кухні, на звичайній сковороді.

До речі, випікати його можна не тільки на сковороді, а й на деку, там він вийде великим та прямокутним.

Тонкий лаваш можна їсти замість хліба або подавати як закуску з різними начинками.

Інгредієнти

Для лаваша знадобиться небагато продуктів:

  • борошно – 3 склянки,
  • соняшникова олія – 1-1,5 столової ложки,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • вода.

Приготування

  1.  Борошно просіюємо в глибоку ємність. Додаємо сіль, олію і поступово вливаємо 100 мл води. Перемішуємо.
  2.  Далі акуратно вливаємо ще 100 мл води і знову перемішуємо.
  3.   Потім добре вимішуємо тісто руками, поки воно не перестане липнути до рук. Тісто має бути щільним, але еластичним, а не тугим.
  4.  Загортаємо тісто в харчову плівку та залишаємо відпочити на 20 хвилин.
  5.  Поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо в кульки. Стіл посипаємо борошном і починаємо тонко розкачувати кожну кульку.
  6. Розігріваємо суху сковороду і випікаємо лаваш на середньому вогні до золотистого кольору. Важливо не перетримати лаваш, інакше він ламатиметься.
  7.  Готові лаваші складаємо на плоску страву і кожен лаваш відразу ж збризкуємо холодною водою, після чого накриваємо. Даємо лавашу охолонути.

Зберігати лаваш можна в холодильнику і навіть морозилці, що дуже зручно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні