Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ «Нафтогазі» зробили важливу заяву: багато українців можуть зменшити суми у платіжках

У «Нафтогазі» зробили важливу заяву: багато українців можуть зменшити суми у платіжках

Этот материал также доступен на русском языке
У «Нафтогазі» повідомили, що з 20 березня споживачам почали приходити паперові платіжки за спожитий газ і підказали, яким чином можна зменшити щомісячний платіж за блакитне паливо.

Справа в тому, що українці, які сплатять комуналку до 15 числа, можуть отримати знижку на газ у розмірі 1%.

Споживачі, які звикли отримувати паперові квитанції і лише після їх отримання оплачувати використаний газ не зможуть отримати знижку. Тому в «Нафтогазі» рекомендують оформити особистий кабінет споживача. Отримати нову квитанцію за газ можна через:

  • чати найпопулярніших в Україні месенджерів – Вайбер, Телеграм,
  • особистий кабінет споживача,
  • через електронну скриньку.

А нещодавно подібна нагода з’явилася і в терміналах ПриватБанку.

Також багато українців скаржаться на неточні показання у платіжках, причому триває це з моменту переходу споживачів від облгазів до «Нафтогазу».

У «Нафтогазі» ще раз нагадали, що показання лічильників потрібно передавати з 1 по 5 число, інакше облгаз просто виставляє середній обсяг споживання.

І в жодному разі не потрібно накопичувати віртуальні борги, коли споживач платить за газ за лічильником, а в платіжках приходять зовсім інші суми. Якщо ви отримуєте житлову субсидію, то через борги вам буде припинено виплату цієї пільги.

У таких випадках газопостачальна компанія радить відразу звертатися до облгазу. Адже вони відповідальні за прийом показників лічильника. Там мають провести коригування та передати оновлені дані до «Нафтогазу».

«Після того, як ми отримаємо ці дані, за Вашим особовим рахунком буде здійснено перерахунок, але наступного місяця після місяця отримання скоригованих обсягів», – зазначає «Нафтогаз України».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українців шокували новими тарифами на газ та тепло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні