П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого досвідчені господині при варінні буряків додають цукор: справа не лише...

Для чого досвідчені господині при варінні буряків додають цукор: справа не лише у смаку

Этот материал также доступен на русском языке
Приготування буряків займає достатньо часу. І якщо ви готуєте овочі на вінегрет, то саме буряки доведеться найдовше готувати. Але є кілька секретів, які допоможуть скоротити час приготування цього коренеплоду.

Отже, щоб зварити буряки набагато швидше, потрібно:

  • Вибирати сорти з тонкою шкіркою середнього розміру;
  • Додавати при варінні олію;
  • Не чистити шкірку і не відрізати хвостик;
  • Додати ложку цукру, через що вода стане м’якшою, а час приготування буряків скоротиться.

До речі, цукор ще й надасть буряку приємного солодкуватого смаку.

Спосіб швидкого приготування буряків

Швидко приготувати буряк допоможе скороварка. Буквально знадобиться 20-30 хв. Але не у всіх вдома є скороварка, тому розповімо про інші способи швидкого приготування буряка.

Отже, для швидкого приготування коренеплоду його потрібно опускати не в холодну воду, а в окріп. Така маніпуляція допоможе зварити досить великі овочі за годину.

Зменшити час допоможе і приготування на великому вогні. Каструлю кришкою не накривають. Після 15-20 хвилин сильного кипіння буряки потрібно поставити на 10 хвилин під крижану воду.

Якщо у вас є мікрохвильова піч, то улюблений коренеплід можна приготувати в ній. Для цього ретельно вимиті буряки потрібно покласти в поліетиленовий пакет. Налити 100 мл води. Зав’язати пакет та зверху зробити кілька невеликих отворів. Потужність для приготування буряка необхідно виставити на 800 Вт. За 5-12 хвилин буряк буде готовий.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні