Крім замочування, швидко зварити горох допомагає і сода. Її треба додати трохи, інакше у страви може з’явитися неприємний присмак.
Невелику дрібку харчової соди закидають у каструлю з киплячою водою, у якій вариться горох. І відбувається диво – горох розварюється протягом 20 хвилин.
Але як зварити горох без соди? Все просто!
Потрібно промити горох перед тим, як варити. У ньому найчастіше є багато зайвого «сміття». Промитий горох кладемо в каструлю із холодною водою. Варимо з моменту закипання 7 хвилин. А потім вливаємо в киплячу воду з горохом ще склянку або півсклянки холодної води. Саме холодної! І варимо ще 7 хвилин, після чого можна закидати інгредієнти для супу – картоплю, засмажку і таке інше.
А якщо ви варите просто пюре з гороху, то 20 хвилин варіння з ефектом додавання холодної води достатньо, щоб він перетворився на майже пюреподібний стан.
Також горох швидко розвариться, якщо при приготуванні в каструлю додати 1-3 столові ложки масла – вершкового або соняшникового.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, для чого перед приготуванням пшоно обдають окропом.