Якщо ви придбали пляшку соусу і не знаєте, що з ним робити, ось вам кілька прикладів.
- Маринуйте в соєвому соусі свинину, яловичину або курку – і м’ясо стане ароматним, м’яким та ніжним. На 1 кг м’яса достатньо 2-3 столових ложок соусу.
- Приготуйте глазур. Налийте соус у миску, додайте цедру лимона, імбир, часник, пряні трави, мед. Візьміть пензлик і покрийте соусом картоплю, овочі або м’ясо, які зараз смажаться у сковороді. Так само можна покривати глазур’ю і страви в духовці – відкривайте її раз на 10 хвилин і змащуйте страву жиром із піддону та глазур’ю.
- Додайте соєвий соус у готовий бульйон – м’ясний або овочевий, прогрійте на плиті пару хвилин, а потім посоліть бульйон за смаком. Аналогічно додавайте соєвий соус і при приготуванні рагу.
- Змішайте соєвий соус і розм’якшене вершкове масло у пропорції 1:2 і заморозьте. Ви отримаєте «швидкий» соус до відвареного рису. Змішайте соус і олію, додайте мед і лимонний сік – і ви отримаєте заправку для овочевого салату.