Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк зробити ловчий пояс для захисту дерев від шкідників своїми руками?

Як зробити ловчий пояс для захисту дерев від шкідників своїми руками?

Этот материал также доступен на русском языке
Ловчий пояс не лише «повідомляє» нам про початок появи шкідників, а й допомагає значно зменшити їхні лави, особливо мурах.

Клейкий (липкий) ловчий пояс найкраще захищає дерева від садових мурах, які розселяють попелицю на молодих листочках.

У продажу є готовий невисихаючі клей для виготовлення ловчих поясів, а деякі виробники навіть «рекомендують» наносити його безпосередньо на стовбур дерева. У жодному разі так робити не можна!

Будь-які засоби слід спочатку нанести на підкладку. Садівники застосовують, наприклад, смолу або дьоготь. Або такий рецепт: 10 частин соснової смоли, 1 частина каніфолі, 1,5 частини вазеліну. Все ретельно змішати і варити на повільному вогні до отримання клейкої маси.
Для виготовлення отруйного пояса беруть мішковину шириною 20-25 сантиметрів і просочують її інсектицидом або сумішшю креоліну з олією (препарат, який використовують у ветеринарії для обробки тварин від паразитів).

Потім щільно закріплюють на стовбурі на висоті 40-50 сантиметрів від землі у вигляді спіднички.
Важливо встановлювати ловчі пояси навесні, до розпускання листя, і після побілки.

«Спідниця» для ловчого пояса

Щоб ловчий пояс захистив від опадів та сонця, використовують поліетиленову плівку, яку вільно обмотують навколо стовбура і міцно фіксують у нижній її частині скотчем. Потім наносять один із зазначених ловчих поясів і вивертають плівку вниз, щоб сформувати її у вигляді ковпака або спідниці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні