Інгредієнти:
товстолобик – 2 кг,
цибуля – 200 г,
батон білий – 100 г,
яйця – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
буряк – 1 шт.,
цукор – 1 чайна ложка,
олія – 40 мл,
лавровий лист – 2 шт.,
сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Рибу почистити, випатрати, розрізати вздовж по хребту і з кожної половини тушки вирізати філе.
- Ріпчасту цибулю нарізати і обсмажити в олії, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
- Двічі пропустити через м’ясорубку філе риби, а також смажену цибулю та батон, попередньо вимочений у холодній воді та віджатий.
- Додати у фарш яйце, посолити та поперчити до смаку, ретельно перемішати.
- Моркву та буряк почистити, помити та нарізати кружальцями.
- Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин помити і викласти на дно широкої каструлі, а зверху розкласти моркву та буряк.
- Мокрими руками сформувати довгасті тефтелі та викласти на овочі в каструлю так, щоб вони лежали в один шар.
- Обережно, по стінці каструлі, щоб не пошкодити тефтелі, налити воду так, щоб вона повністю покрила рибу.
- Посолити і поперчити до смаку, додати цукор і поставити на плиту.
- Довести до кипіння і вогонь зменшити до мінімуму, риба повинна томитися.
- Через годину додати лавровий лист, налити ще 300 мл води та варити ще годину.