Інгредієнти:
- рис – 125 г,
- вода – 250 г,
- цибуля – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- вершкове масло – 50-70 г,
- фарш – 500 г,
- томати у власному соку – 400 г,
- сметана – 200 г,
- половина качана білокачанної капусти (маленької),
- коріандр мелений – 0,5 чайної ложки,
- олія – 2-3 столові ложки,
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Рис промити та залити холодною водою у співвідношенні 1:2. Воду з рисом підсолити та довести до кипіння, потім зняти з вогню та залишити на 15 хвилин.
- Нарізати цибулину, а моркву – натерти, половину капусти дрібно нарізати ножем.
- Розтопити масло на сковороді та смажити цибулю до прозорості, додати моркву та тушкувати 3 хвилини.
- Додати капусту, посолити та поперчити, тушкувати ще 7 хвилин,
- У великій мисці змішати рис, фарш і засмажку, що охолонула, додати коріандр.
- Ретельно перемішати та сформувати котлетки або тефтельки.
- Форму для запікання змастити олією і викласти в неї голубці.
- Змішати томати та сметану, додати сіль.
- Отриманою сумішшю залити форму з лінивими голубцями.
- Запікати в духовці при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.