П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛіниві голубці у духовці - швидко та смачно

Ліниві голубці у духовці – швидко та смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Голубці - улюблена страва багатьох, але готувати їх любить не кожна господиня. Потрібно приділити голубцям достатньо часу, якого просто не вистачає. Але є вихід. Можна порадувати свою сім'ю лінивими голубцями. Смак той самий, а клопоту менше.

Інгредієнти:

  • рис – 125 г,
  • вода – 250 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • вершкове масло – 50-70 г,
  • фарш – 500 г,
  • томати у власному соку – 400 г,
  • сметана – 200 г,
  • половина качана білокачанної капусти (маленької),
  • коріандр мелений – 0,5 чайної ложки,
  • олія – 2-3 столові ложки,
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  1. Рис промити та залити холодною водою у співвідношенні 1:2. Воду з рисом підсолити та довести до кипіння, потім зняти з вогню та залишити на 15 хвилин.
  2. Нарізати цибулину, а моркву – натерти, половину капусти дрібно нарізати ножем.
  3. Розтопити масло на сковороді та смажити цибулю до прозорості, додати моркву та тушкувати 3 хвилини.
  4. Додати капусту, посолити та поперчити, тушкувати ще 7 хвилин,
  5. У великій мисці змішати рис, фарш і засмажку, що охолонула, додати коріандр.
  6. Ретельно перемішати та сформувати котлетки або тефтельки.
  7. Форму для запікання змастити олією і викласти в неї голубці.
  8. Змішати томати та сметану, додати сіль.
  9. Отриманою сумішшю залити форму з лінивими голубцями.
  10. Запікати в духовці при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні