Медики дійшли висновку, що додавання в меню кориці допоможе нормалізувати цукор у крові. А ще, кориця має протизапальну дію. Не менш важливим є і сам аромат спеції. Виявляється, при його вдиханні в мозок надходить сигнал, що ми ситі і, відповідно, зменшується потяг до вуглеводної їжі. Але це не означає, що потрібно їсти корицю ложками.
Достатньо 2-6 грам меленої кориці на день, краще розділити цю кількість на 2-3 прийоми. Її можна додавати в напої та страви за бажанням. Але майте на увазі, що позитивний ефект дає саме кориця, а не касія, яку часто видають за корицю.
Як визначити справжню корицю?
Перевірити спецію можна у домашніх умовах. Для цього на корицю капніть звичайний йод. Якщо йод пофарбує порошок кориці в синювато-чорний колір, то це – касія. Якщо забарвлення буде синім, але не дуже темним, то це справжня кориця.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ліки від тиску багато людей приймають неправильно.