Інгредієнти:
борошно – 200 г, цукор – 200 г, яйця – 4 шт., вершкове масло – 100 г, розпушувач – 1 чайна ложка.
Приготування:
- Яйця збити з цукром у пишну повітряну піну.
- Змішати борошно з розпушувачем, просіяти і частинами додати до збитих яєць.
- Перемішати тісто лопаткою, а не міксером, оскільки білки можуть опасти.
- Влити в тісто розтоплене охолоджене вершкове масло і ще раз все перемішати.
- Сковороду з товстим дном застелити пергаментом так, щоб стінки сковороди теж були закриті папером.
- Бумагу на дні сковорідки змащуємо олією, а на стінках сковороди – залишаємо без олії.
- Вилити тісто в сковороду, накрити кришкою і поставити на мінімальний вогонь.
- Бісквіт випікати близько 30-40 хвилин, готовність перевірити шпажкою.
- Перші 25 хвилин кришку сковорідки краще не піднімати – бісквіт може впасти.