Інгредієнти:
капуста – 500 г,
рис – 100 г,
морква – 100 г,
томатна паста – 2 столові ложки,
вода – 70 мл, сіль,
перець та рослинна олія – за смаком.
Приготування:
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою, моркву натерти на великій тертці.
- В сковороду налити олію і добре розігріти.
- Одночасно викласти капусту та моркву, посолити та перемішати.
- Овочі тушкувати, постійно помішуючи на середньому вогні, близько 7 хвилин.
- Додати до сковороди промитий рис, томатну пасту та сіль.
- Влити холодну воду, перемішати та тушити ще 5-7 хвилин.
- Перекласти рис з капустою в жароміцну форму для запікання.
- Помістити страву в розігріту до 160 градусів духовку.
- Через 15 хвилин перешкодити рис з капустою, перевірити на сіль.
- Якщо вся волога випарувалася, влити ще 50 мл води, щоб капуста не пригорала.
- Запікати страву ще 15 хвилин, вимкнути духовку та залишити в духовці ще хвилин на 10.