Принадність використання трав’яного чаю полягає в безлічі варіантів приготування. Ми пропонуємо вам рецепти загальнозміцнюючих чаїв із трав та плодів.
- Порізати часточками 3 неочищені яблука середнього розміру, залити 1 літром кип’яченої води, варити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, додати мед за смаком і пити як чай.
- Журавлину покласти у склянку, ягоди розім’яти ложкою, додати цукор і залити гарячим чаєм.
- Плоди глоду та шипшини – по 2 частини, плоди малини – 1 частина. Заварити з розрахунку 1 чайна ложка суміші на 2 склянки окропу, настояти 30 хвилин. Пити з медом або варенням.
- 1 столову ложку хвоща польового заварити склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити, випити протягом дня.
- 2 столові ложки сухої трави череди залити 2 склянками окропу, настояти 1 годину, процідити. Це добова доза прийому внутрішньо.
З книги «Божия аптека»