Інгредієнти:
мед – 2 столові ложки,
цукор – 7 столових ложок,
тепла вода – 250 мл,
олія – 7 столових ложок,
борошно – 300 г,
розпушувач – 2 чайні ложки,
сода – 0,5 чайної ложки,
какао – 4 столові ложки,
вода – 150 мл,
чорний шоколад – 90 г,
сіль – дрібка,
кокосова стружка – до смаку .
Приготування:
- У глибокій мисці змішати мед і 3 столові ложки цукру, додати 5 столових ложок рослинної олії та теплу воду.
- До рідкої маси додати борошно, дрібку солі, розпушувач та соду.
- Все ретельно перемішати до однорідності та залишити на 10 хвилин.
- Вилити тісто у форму та випікати за температури 180 градусів 25-30 хвилин.
- У сотейнику змішати какао, холодну воду, цукор і олію, що залишилася.
- Поставити ємність на плиту, довести до кипіння та зняти з вогню.
- Шоколад натерти, додати його до сотейника з какао і перемішати до розчинення.
- Готовий корж нарізати смужками, обваляти в теплій глазурі та кокосовій стружці.
- Поставити шматочки в холодильник для застигання.