Постарайтеся обрізати нижню частину цибулини з корінцями (якщо вони є), не дуже близько до коріння.
Товщина обрізаної частини повинна бути близько 2 см. Залиште обрізок на кілька днів у темному місці, що добре провітрюється, щоб він підсох.
Врахуйте, що сушіння може зайняти всього кілька годин, все залежить від соковитості цибулі. Доторкніться до зрізу – якщо він на дотик сухий і шорсткий, значить, можна більше не сушити.
Потім наповніть на 2/3 ґрунтом невеликий горщик, зробіть у центрі заглиблення та помістіть туди обрізок. Зверху засипте шаром ґрунту (2-4 см), при необхідності полийте. Як тільки крізь грунт проб’ються кілька листочків, розкопайте кореневище, видаліть лушпиння, що залишилося від старої цибулини.
З одного обрізка може зрости кілька рослин. В цьому випадку їх потрібно розділити, простеживши, щоб на кожному залишилося достатньо коріння. Висадіть рослини у горщики або відкритий ґрунт. Щоб цибулина краще розвивалася, обрізайте листя до третини їхньої довжини. За цією технологією можна виростити не тільки цибулю на зелень, а й повноцінні цибулини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що дає підзимова посадка цибулин гладіолусів.