П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно вибирати рибні консерви?

Як правильно вибирати рибні консерви?

Этот материал также доступен на русском языке
Роблячи запаси на зиму та з урахуванням військового стану в країні, не варто забувати про необхідність включення до запасів та рибних консервів.

Уважно огляньте консервну банку і прочитайте етикетку. Дуже важливо звернути увагу на:

МАРКУВАННЯ. На кришці дата фасування, асортиментний знак та номер підприємства мають бути видавлені зсередини або нанесені лазером. Обов’язково мають бути зазначені назва фірми та штрих-код країни-виробника.

ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД КОНСЕРВНОЇ БАНКИ – вона має бути гладкою, блискучою, без іржі та вм’ятин. Якщо банка здута, на ній є патьоки, опуклості на денці або іржавий наліт – консерви їсти не можна.

ДАТУ ВИГОТОВЛЕННЯ І ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ. Термін придатності рибних консервів – від 2 до 5 років. Але фахівці радять купувати продукцію, яка зберігається менше року – за цей час консерви набирають смаку і зберігають корисні речовини, а вже потім починають їх втрачати.

КІЛЬКІСТЬ РИБИ І ДОБАВКИ. У якісних консервах риби мусить бути не менше 75%, решта – це заливки, бульйони, соуси. Якщо на етикетці зазначено, що у банці 50-60% риби, варто замислитися, чи купувати цей продукт. Також краще відмовитися від покупки консервів, у складі яких є добавки та консерванти, наприклад, глутамат натрію. Така добавка є своєрідним маркером – можливо, при виготовленні було використано неякісну рибу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні