П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід чого залежить якість макаронів?

Від чого залежить якість макаронів?

Этот материал также доступен на русском языке
На прилавках магазинів можна зустріти безліч макаронних виробів різної форми, кольору і складу. Якість макаронів залежить від сорту борошна і технології виробництва.

Залежно від цього борошняні вироби поділяються

  • на групи А, Б, В
  • і класи «екстра», перший і другий.

Наприклад, для виробництва макаронних виробів групи А використовують борошно твердих сортів пшениці, групи Б – м’яких склоподібних сортів, групи В – борошно для хлібопечення.

Макарони класу «екстра» виготовляються з борошна вищого гатунку на лініях закордонного або вітчизняного виробництва із застосуванням вакуумування в тістовій камері високотемпературних режимів сушіння, першого класу з борошна вищого гатунку із застосуванням традиційної технології та м’яких режимів сушіння, а другого класу – з борошна першого гатунку незалежно від технології, яку використовують.

Головне, уважно читати етикетку і шукати в назві макаронних виробів напис «група А», а у складі макаронних виробів – «борошно твердих сортів».

Макаронні вироби з борошна твердих сортів пшениці мають найкращу консистенцію та смак.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні